Over Mij

Debbie De RossiIk ben Debbie De Rossi en woon in Genk. Van kleins af aan zijn dieren mijn grote passie, met een grote voorkeur voor katten. Ze zijn dan ook van kinds af aan in mijn leven geweest. Op mijn 14de wou ik meer doen en bood ik mij aan als vrijwilliger in het dierenasiel. Hier groeide mijn liefde voor katten nog meer. Ik besloot biologie te gaan studeren – afstudeerrichting evolutie en gedrag. Dit gaf al mij al een mooie basis met inzichten over het hoe en waarom bepaalde dieren bepaald gedrag vertonen. 5 weken vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika maakten het mogelijk dit ook in de praktijk om te zetten. 

 

 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_20190821_100420-704x1024.jpgToch bleef mijn grote liefde bij de katachtigen. Dit heeft mij er toe aangezet om mij specifiek op katten toe te spitsen en kattengedragstherapie te gaan volgen bij Sonja Van Leeuwen aan de Martin Gaus Academie. Dankzij deze opleiding kan ik het leven van de asielkatten vergemakkelijken, maar help ik ook mensen inzicht te krijgen in het gedrag van katten.

 

Verder probeer ik op de hoogte te blijven en bij te leren  van en over de laatste bevindingen binnen de kattenwereld. Dit door het lezen van wetenschappelijke artikels, maar ook door het bijwonen van lezingen of volgen van opleidingen. Ondertussen ben ik geaccrediteerd lid bij de ‘Vereniging voor Diergedragsprofessionals. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is VDG-Logo-Gedragstherapeut-1024x664.jpg

Probleemgedrag is vaak te verhelpen. Met advies en op maat gemaakte therapieën help ik katteneigenaars in het verbeteren of het oplossen van het probleemgedrag. Op deze manier kan de relatie tussen baasjes en kat alleen maar verbeteren.